dimarts, 15 d’agost del 2017

Com fer durar més una lona?

Les lones poden tenir una duració variable depenent del tracte que l’usuari li hagi donat, les condicions atmosfèriques a les quals hagin set sotmeses i la tensió que s’hagi aplicat sobre elles. Donat que les nostres lones tenen tantes utilitats com el beneficiari li vulgui donar, la duració de la mateixa serà diferent en cada cas.  



Perquè la lona tingui una duració més prolongada l’usuari ha de tenir en compte una sèrie de premisses en la manipulació de la lona impermeable, per exemple, en la col·locació de la lona; aquesta s’ha de col·locar amb la tensió justa, utilitzant els ullets o amarratges que la lona porti, afegint més accessoris per a lones si es necessari o inclús col·locant cordes a sobre per evitar l’efecte vela.


En la utilització i/o col·locació de la lona també s’ha de tenir en compte els factors meteorològics. Alguns d’aquests la poden fer malbé. Per exemple:  


-Les ràfegues de vent. Es recomana fixar la lona mitjançant tots els ullets, i inclús col·locar alguna corda per sobre, ja que si es colen moltes ràfegues de vent a dins del tendal aquests van tirant de la lona i dels seus ullets amb suficient força com per acabar desgastant la ràfia, desarmar els ancoratges o inclús arrancar algun ullet.  


-Abundants pluges o acumulació d’aigua. Si s’instal·la la lona o tendal horitzontalment, quan plogui s’acumularà aigua en el centre de la lona, acumulant molt pes a sobre de la mateixa. Per aquest motiu es recomana col·locar la lona en pendent o inclinació moderada.  

Si la lona impermeable s’utilitza per poder cobrir materials, per proporcionar ombra, per parades de mercat, etc. és millor no utilitzar varis metres de lona sinó unir diferents lones mitjançant els ullets i aconseguir així la mesura desitjada. Permetent que el vent trobi una sortida sense perjudicar o desgastar el tendal.


La duració de la lona dependrà en tot moment de la utilització i la cura del usuari

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies pel seu comentari. En breu rebrà una resposta.