dilluns, 23 de desembre del 2013

Roba d’alta visibilitat i senyalització

La roba de senyalització d’alta visibilitat té com a fi poder ser observada sense ambigüitat en totes les circumstàncies, tant de dia com de nit. D’aquesta manera, una persona que porti aquestes peces serà localitzada amb més facilitat.

Les peces de senyalització estan realitzades amb materials reflectors, la propietat dels quals consisteix a reflectir la llum.

El material bàsic és fluorescent i d’un color destinat a ser altament visible. L’alta visibilitat d’aquests teixits, la superfície dels quals sembla emetre una llum pròpia, s’obté mitjançant la seva capacitat d’absorbir l’energia de les zones properes a l’ultraviolat i, posteriorment, és transformada en llum visible. Per això els colors fluorescents semblen més brillants que els colors estàndards, i fan que l’individuo que porti aquestes peces sigui més visible de dia.

Roba d’alta visibilitat i senyalització
Roba d’alta visibilitat i senyalització
El material reflectant és un retro-reflector que envia la llum cap a la font emissora, fent que l’objecte il·luminat sigui visible en cas de baixa lluminositat. La retro-reflexió ajuda a l’ull a captar la llum quan aquesta última és baixa. D’aquesta manera, en reflectir els rajos lluminosos cap a la font inicial, per exemple, la llum emesa pels fars d’un cotxe, el teixit apareix més brillant als ulls del conductor, i fan que qui porta aquestes peces sigui més visible a la nit.

El material amb característiques combinades, presenta alhora propietats de fluorescència i de retro-reflexió.

Veure articles d’alta visibilitat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies pel seu comentari. En breu rebrà una resposta.