dilluns, 30 de desembre del 2013

Auriculars de protecció auditiva

Els auriculars de protecció a les oïdes són un tipus d’EPI constituït per dos casquets que cobreixen les orelles i s’adapten per mitjà de coixinets. Solen folrar-se amb un material que absorbeixi el so i estan units entre si per una banda de pressió (arnés), de plàstic o de metall. L’arnés pot ser de cap, clatell, sota la barbeta o arnés universal.

Auriculars de protecció auditiva
Auriculars de protecció auditiva
A l’hora de seleccionar un protector auditiu, s’han de tenir en compte una sèrie de factors tenint en compte les característiques de l’activitat a realitzar, les del treballador i, per descomptat, la corresponent avaluació de riscos laborals.

Marcat CE. Els protectors auditius han de satisfer els requisits bàsics de seguretat i sanitat que marca el RD 1407/1992, transposició de la Directiva 89/686/CEE.

Requisits d’atenuació acústica. El protector auditiu, utilitzat segons les instruccions del fabricant, reduirà el nivell de soroll que incideix en l’oïda de l’usuari. D’una forma estimativa, aquest nivell ha d’estar comprès entre el nivell d’actuació que marca la legislació vigent.
 
Comoditat de l’usuari. Perquè els protectors auditius siguin eficaços han d'utilitzar-se durant tota la durada de l’exposició.

Ambient de treball i activitat. En funció de les característiques de la tasca i de les condicions ambientals en què es desenvolupi, s’utilitzaran uns protectors auditius o uns altres. A títol d’exemple i d’una forma general, en ambients de temperatura i humitat elevades és més recomanable l’ús de taps.

Compatibilitat amb altres EPI. S’ha de considerar si el protector auditiu s’utilitzarà conjuntament amb altres EPI’S (ulleres de protecció, cascos, etc.) perquè aquests no disminueixin els nivells d’atenuació que marca el fabricant.

Planas, oferim diferents models d’auriculars de protecció auditiva, perquè entre ells pugui escollir el més adequat pel seu treball. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies pel seu comentari. En breu rebrà una resposta.