dimarts, 24 de desembre del 2013

Guants de protecció de pell

Els guants de protecció de pell es divideixen fonamentalment pel tipus d’animal de procedència: boví, porcí, caprí i oví. La pell bovina es divideix al seu torn en dos tipus de qualitats: flor natural i serratge.

La disposició del tipus flor natural ofereix avantatges a l’hora de desenvolupar guants amb poc grossor, alta sensibilitat tàctil, suavitat i estètics, però en el costat dels inconvenients presenten fragilitat i un preu més elevat. Uns guants que estan especialment indicats per a la seva utilització professional en operacions de manteniment, mecànica, soldadura i jardineria.

Guants de protecció de pell
El guant de serratge és més gruixut, ofereix gran resistència (inclosa l’abrasió) i és barat, si bé  per contra és rígid i ofereix menys sensibilitat. Tot això fa d’aquest cuir un bon aliat a l’hora de prevenir riscos mecànics en sectors relacionats amb el manteniment o exposats a la calor.

La pell de porcí és barata i ofereix  bona resistència a l’abrasió, la qual cosa també permet la seva utilització en labors de manteniment. Mentre, el cuir procedent d’ovins i caprins presenta una bona sensibilitat i suavitat, per la qual cosa és utilitzat en tasques de mecànica de precisió. En qualsevol cas, independentment de l’origen de la pell, el procés d’adobament té un paper essencial a l’hora de determinar les propietats protectores finals del cuir.

Per reduir costos també és fabriquen guants mixtes, anomenats del tipus americà, que consisteixen en confeccionar una part amb una loneta, deixant la utilització de la pell en las parts del guant que necessiten oferir més resistència i protecció.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies pel seu comentari. En breu rebrà una resposta.