dimarts, 25 de juliol del 2017

La classificació de la roba laboral


La roba de protecció és aquella que substitueix o cobreix la roba personal del treballador i està dissenyada per protegir al usuari contra possibles lesions del cos per agressions externes, riscos per la salut o molèsties vinculades al tipus de treball.
A Subministres Planas oferim tota la gamma de roba de protecció en funció del risc específic que pugui patir l’usuari en el seu lloc de treball, aquests son:  
-  Roba de protecció enfront els riscos de tipus mecànic: Les agressions mecàniques contra les que està dissenyada aquesta roba son pel ròssec, talls, impactes o pinxades.

-  Roba de protecció en front al calor i al foc: Aquest tipus de peces estan dissenyades per protegir al usuari enfront a agressions tèrmiques (calor i/o foc). Està compost per multituds de fibres en funció de la característica protectora que es vulgui potenciar.

-  Roba de protecció en front al risc químic: Els materials dels quals està composta la peça son específics per al compost químic en front al qual es busca protecció. (toxicitat o perillositat de la substància per via transcutània)
-  Roba de protecció en front al fred i a la intempèrie: Aquesta roba utilitza tèxtils naturals o sintètics recoberts d’una capa de material impermeable (PVC o poliuretà) o bé sotmesos a algun tractament per arribar a una protecció específica. Si el fred és extrem també hi ha vestuari que aguanta aquestes temperatures.
-  Roba de protecció en front els riscos biològics: Les peces s’han creat seguint dues directrius, per una banda, productes amb base material no-teixits, que actuen com si fos una barrera efectiva, i per l’altra banda els teixits antibacterians, obtinguts per aplicació d’un agent bactericida sobre la superfície de la tela.
-  Roba de protecció en front les radiacions (ionitzants i no ionitzants): la roba que protegeix en front a radiacions ionitzants es basa en el principi d’apantallament, en canvi la que protegeix dels no ionitzants es basa en la connexió a terra, l’aïllament mitjançant blindatges electromagnètics i els teixits amb una elevada conductivitat elèctrica i dissipació estàtica.
-  Roba de protecció de alta visibilitat: Roba destinada a senyalitzar visualment la presència del usuari, amb la fi de que aquest es vegi en situacions de risc, ja pugui ser amb la llum del dia o artificial. (peces confeccionades amb materials fluorescents o amb característiques de retro-reflectivitat)
-  Roba de protecció en front a riscos elèctrics i protecció antiestàtica: Per la seva confecció s’utilitzen robes conductives, tals com teixits de polièster-microfibres d’acer inoxidable, fibres sintètiques amb nucli de carbó, etc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies pel seu comentari. En breu rebrà una resposta.