dilluns, 12 de juny del 2017

Què significa el gramatge de les lones?


Les lones o tendals que trobem al mercat ofereixen diferents gramatges. El gramatge és el pes en grams d’un metre quadrat de superfície de material. Per tant, quant més pes tinguem per metre quadrat, superior serà el gramatge; i viceversa.   

Abans de comprar una lona o tendal s’ha de conèixer el gramatge ideal per a l'ús que li volem donar, ja que és fonamental. El gruix, la resistència, el pes i la durabilitat del material tenen una relació directa amb el gramatge. Major gramatge, major resistència del tendal i també més pes total.

En el cas de les lones de ràfia de polietil·lè, al tractar-se d'un conjunt de fibres sintètiques que es creuen en angles de 90 graus, la separació entre aquests fils ens determina el gramatge de la lona; com més fils hi ha i menys separació entre ells, menor és la flexibilitat que té el tendal.
Actualment però, totes les lones es fabriquen del tal manera que aquesta es doblegui fàcilment i sigui manejable per tal d’adaptar-se còmodament a les diferents superfícies.

El gramatge estàndard o mig del tendal de ràfia de polietil·lè és d'uns 90 gr/m2 a 120 gr/m2, aconseguint una resistència mitjana o moderada per a la majoria d’aplicacions o utilitats. 


A SUBMINISTRES PLANAS tenim una gran varietat de lones o tendals, amb gramatges que van des de 70g/m2 fins a 500 o 600 g/m2 per donar resposta a totes les necessitats específiques dels nostres clients.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies pel seu comentari. En breu rebrà una resposta.